BURSA / YILDIRIM - Yahya Kemal Beyatlı Ortaokulu

Şbt

Konfüçyüs der ki “Sevdiğiniz işi yaparsanız bir gün bile çalışmış sayılmazsınız.”

Sevdiğiniz işi yapmak ve o işi seçerken kariyer planlamasında doğru adımları atmak için iki bilgiye ihtiyacımız vardır. İlki kendimizle ilgili bilgiler, ikincisi ise meslekler hakkındaki edindiğimiz bilgilerdir. Kendini tanıma süreci yaşam boyu devam eden bir süreçtir ve öğrencilerimizin hayatlarının 4 yılında Yahya Kemal Beyatlı Ortaokulunda geçirdikleri zamanlar da bu sürece dahildir. Öğrenciler hem kendilerini tanırken kendilerine sordukları sorular çeşitlensin hem de meslekler hakkında daha iyi bilgi sahibi olabilsinler diye düzenlenen Yahya Kemal Beyatlı Ortaokulu Kariyer Günlerinin Ocak Ayı mesleği “Müzisyenlik” idi. Mesleğini tanıtmak için okula davet ettiğimiz Müzisyen Sayın Leman Özel’e mesleki bilgi ve tecrübelerini öğrencilerimizle paylaştığı için teşekkür ederiz.

Şbt

“Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır.” demiştir Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk. Bireyin kendi ilgi, yetenek ve değerlerine uygun mesleğe yönelmesi o meslekteki en iyi performansı ortaya koyması için önkoşuldur. Çocuklarımız sevdikleri meslekleri yapsınlar ki işlerinde en iyisi olmak için çalışsınlar. Bu fikirler ışığında düzenlenen Yahya Kemal Beyatlı Ortaokulu Kariyer Günlerinde  Aralık ayı mesleği “Elektrik-Elektronik Mühendisliği” idi. Mesleğini tanıtmak için okulumuza davet edilen UEDAŞ AR-GE Direktörü Sayın Mehmet KOÇ’a bilgi ve tecrübelerini öğrencilerimizle paylaştığı, öğrencilerimizin mesleki anlamda karar verme süreçlerine ışık tuttuğu için teşekkür ederiz.

Şbt

Yahya Kemal Beyatlı Kariyer Günlerinde 8. Sınıf öğrencilerimize Kasım ayında tanıtılan meslek “Antrenörlük” oldu.  Kariyer planlama sürecinde değerli bilgi ve tecrübelerini öğrencilerimizle paylaştığı için Sayın Okan BAYAÇLI’YA teşekkür ederiz.

Kas

Cumhuriyetimizin 100. yılı kapsamında okulumuzda düzenlenen " 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlama Programı" öğrencileriimiz ve velilerimizin de katılımıyla coşku ile yapıldı. Emeği geçen tüm idareci,  öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Ekm

8. Sınıf öğrencilerimizin meslekleri her yönüyle tanımalarını sağlama, kendilerine örnek alabilecekleri başarılı modeller belirlemelerini, öğrencilerin bu yolda bilinç  oluşturmalarını sağlama, LGS sürecinde motivasyonlarını artırmak için çeşitli meslek gruplarındaki uzman kişilerle öğrencilerimiz arasında söyleşiler gerçekleştirilmektedir. Bu ay yapılan anket sonucunda en fazla merak edilen mesleklerden biri olan "Hukuk Eğitimi" söyleşisine katılan Sayın Savcı Elif DEMİREL'e  okulumuz ve öğrencilerimiz adına teşekkür ediyoruz.

Eyl

İlköğretim, bize hayat boyu gerekli olan bilgi ve becerilerin temelinin atıldığı dönemdir.

İlköğretim haftası, her yıl okulun açıldığı ilk hafta kutlanıyor. Bizler de tüm öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizle coşkuyla kutladık. 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı tüm çocuklarımıza hayırlı olması dileğiyle...

Kas